The Future of Meat


10987673_934463816564540_2055371594869158140_n

Young Guns Media is een van de producenten van het internationale project The Future of Meat. Neem een kijkje op de nieuwe website! Volg ons op Facebook!

STEUN HET PROJECT OP CINECROWD!!

www.cinecrowd.nl/future-meat

99

ALGEMEEN

The Future of Meat is een video-installatie die gaat over onze vleesconsumptie in 2050. Binnen de video-installatie zul je een soort tijdreis maken naar de toekomst en neem je een kijkje in vijf verschillende mogelijke scenario’s van het alledaagse leven in 2050. Deze scenario’s zijn gebaseerd op vijf richtingen waarheen onze vleesconsumptie zich kan ontwikkelen, namelijk insectenvlees, vlees uit het lab, minder en regionaal vlees, geen vlees en het scenario waarbij we niet ingrijpen in hoe we nu consumeren, oftewel ‘niets doen’.

De video-installatie is ontstaan uit een samenwerking tussen Madelaine Berlis en Anna Berlis. Het ontwerp van de installatie en het voorafgaande onderzoek maken deel uit van de master Product Design van Madelaine Berlis aan de Hochschule Coburg in Duitsland. Anna Berlis regisseert de vijf films voor haar bachelor eindproject aan de HKU in Utrecht. De installatie is ontstaan uit een idee van twee zussen in twee landen en heeft als doel het thema vleesconsumptie vanuit een andere hoek aan te snijden.

DE VIJF SCENARIO’S

De vijf scenario’s hebben de vorm van korte fictieve films, geregisseerd door Anna Berlis. Deze gaan over het personage Sarah en laten haar in de verschillende werelden zien. In ieder scenario wordt haar omgeving en manier van leven in beeld gebracht. Hoe zou een wereld eruit zien waarbij iedereen alleen nog maar insecten als vlees zou eten? Wordt er eigenlijk nog wel groente gegeten als we perfecte steaks uit het lab kunnen kweken? En hoe gaan mensen met elkaar om in een wereld waar helemaal geen vlees, maar alleen vleesvervangers worden gegeten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *