Over

 

Glenn Abbink

Glenn Abbink

Film is voor mij geen avondje uit, maar mijn hobby en mijn passie. Met een afgeronde HBO diploma Commerciële Economie op zak melde ik me in 2007 aan voor de opleiding Theater-, Film-, Televisie- en Nieuwe Mediawetenschappen de Universiteit van Utrecht. In 2010 ontving ik mijn Bachelor of Arts diploma en in 2012 mijn Master of Arts. De studie bood me een uitgelezen mogelijkheid om mijn liefde, passie en interesse voor film, filmmuziek en (musical/muziek) theater te combineren.

Van jongs af aan heb ik een brede interesse in o.a. film, (muziek) theater, schrijven, nieuwe en social media, fotografie en televisie. Door de jaren heen heb ik mezelf hierin verdiept, waarbij niet enkel valt te denken aan het kijken naar, maar tevens het analyseren van, lezen over en het zelf maken van film- en multimedia producties. Zo ben ik werkzaam geweest als productie leider/assistent, redacteur, projectmedewerker, communicatiemedewerker bij (korte) filmprojecten, multimedia producties, theatergezelschappen en websites. Zodoende deed ik ervaring op in regie, camera, productie, fotografie en schrijven.

————————————————————–

Peter Solvani

1897689_704202592936184_2060716617_n

 

 

 

 

Als geboren en getogen Nijmegenaar, ben ik van kleins af aan een film liefhebber. Natuurlijk ging ik als klein kind, net als iedereen, al vroeg naar de bioscoop voor de Disney tekenfilms en met mijn vader was het natuurlijk niet anders. In Nijmegen had je 4 bioscopen, maar diegene die mij het sterkst bij is gebleven was het Luxor Theater op de hoek van de Bloemerstraat en Doddendaal. Een ouderwets theater dat was omgetoverd tot een bioscoop. Een heus podium met zware donker rode doeken aan de zijkanten van het witte doek. Tevens was het voorzien van zeer ruime en comfortabele stoelen.

Mijn eerste, echte ‘live-action’ film, die ik me kan heugen, was Star Wars (1977) van George Lucas. Een indrukwekkende belevenis, vooral gezien mijn leeftijd, en vanaf dat moment was ik helemaal verknocht aan films op het grote witte doek en daar is eigenlijk niets meer aan veranderd. Gedurende de jaren werd toch het ‘kleine’ scherm interessanter, omdat deze toegankelijker was, maar de liefde voor het witte doek was nooit verdwenen. Nee, de liefde en honger naar nieuwe films nam zelfs toe,  helemaal nu de 3D technologie toe begint te nemen.

————————————————————–

Sandro Algra B.

sa

 

 

 

 

De eerste film die een vrijblijvende indruk op mij maakte was Fantasia (1940), voor een groot deel heeft die film mijn toekomstige interesses bepaald. Films en tv-series zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest, zo was ik als kind erg fan van Japanse anime. Als tiener kreeg ik de smaak van klassieke films te pakken: mijn favoriete genres waren Gangster drama’s, Spaghetti Westerns en Samurai films. Pas aan het einde van de middelbare school kreeg ik het idee dat ik van mijn film-obsessie mijn carrière wilde maken, ik wist alleen nog niet hoe. Na het halen van mijn Vwo-diploma ben ik begonnen aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design op de HVA. Deze opleiding gaf mij de ruimte om bepaalde vaardigheden ontwikkelen als camerawerk, schrijven, animatie en grafisch ontwerp. Vervolgens heb ik mijn eigen apparatuur aangeschaft en maakte ik videoproducties voor mezelf en voor externe opdrachtgevers. Ik wil zo in de toekomst mijn eigen films schrijven en regisseren. Met hulp van een eventuele vervolgopleiding hoop ik me hier nog verder in te specialiseren.

Wat ik van mijn eigen ervaringen heb geleerd is dat het maken en analyseren van films onlosmakelijk zijn. Als ik een film schiet dan heb ik altijd mijn grote filmhelden in mijn achterhoofd. Als ik een film kijk dan ben ik me altijd bewust van de hele productie. Het kijken van zowel nieuwe als oude films is belangrijk voor elke filmmaker.